fbpx

Chocolate Club

Organisator van Conscious Gatherings sinds 2004

“We dance for freedom, connection and health as we come together with all dancers and our fantastic crew of musicians, ceremony leaders, healers and free spirits.”

Chocolate Club

Conscious Gatherings
Cacao Ceremonies.
Ecstatic Dances.
Live muziek & Soundhealing.
Workshops & Verdieping.

Op missie om gezondheid te verspreiden. Organisator van conscious gatherings en festivals. Aanbieder van organische cacao producten en geuren van hoge kwaliteit.

Conscious Gatherings

Het Ecstatic Dance Festival van Nederland, op een bijzondere locatie in een kasteel de Berckt. Inclusief compleet verzorgd en rijk gevuld programma met live-muziek, bijpassende workshops en natuurlijk veel Ecstatic Dance!

Hét 5-daags conscious community festival van Nederland op een camping in de natuur. Met een kwalitatief aanbod van workshops, concerten, Ecstatic Dances, ceremonies, wellness en meer: voor alle leeftijden. Een festival, vakantie en retreat in één!

De Chocolate Club Tijdlijn

2002
Oprichting Chocolate Club
Chocolate Club werd in het leven geroepen door Keung Man en Bastiaan Swager: de eerste cacaoceremonies die in Nederland werden georganiseerd.

Samen met andere culinaire experts & rawfood-coaches, waren chefkok Jeramaya van de Sterren en ‘Raw-Chocolatier’ Shanour Moens ook belangrijke drijvende krachten tijdens de beginjaren van de Chocolate Club.

Chocolate Club stond voor het stimuleren van superfoods, raw food, superfood smoothies - met cacao in het bijzonder - en een bewuste en gezonde leefstijl in algemeen. De uit de VS overgewaaide termen rawfood en superfoods waren toen nog wezensvreemd in het algemene Nederlandse burgermansbesef (Nee, daarmee bedoelen we geen rauw vlees en anabolen!). Ook het ‘blotevoetendansen’ klonk toen nog maar al te zweverig in menig oor.
2002
2004
Conscious Clubnights
In 2004 begon Chocolate Club met de eerste Chocolate Club Clubnights, ook wel ‘Conscious clubbing’, dus zonder alcohol. Ruim een jaar werd dit maandelijks en op diverse plekken werd georganiseerd. Hierna werd het Mirror Centre onze thuishaven waar we meerdere jaren op een hele fijne manier konden groeien en de community samen konden brengen.
2004
2006
Opening superfood winkel
Rond deze tijd is de superfood winkel geopend waar ook meerdere Chocolate Club feesten zijn gegeven - deze plek staat nu bekend als de Healthclub Jordaan.
2006
2011
Club Lite
We maakten de overstap naar Club Lite, waar Chocolate Club vervolgens is overgedragen aan Jens van den Akker (2012).
2011
2018
Het Grote Fijne
In samenwerking met bekend DJ Kareem Raïhani organiseerden we ons allereerste Het Grote Fijne Oud & Nieuw feestje, met groot succes! Dit is de geboorte geweest van Het Grote Fijne festival.
2018
2019
Start meerdaagse festivals
Dit jaar organiseerden voor het eerst (en meteen twee) meerdaagse conscious gatherings: het Ecstatic Dance Festival Holland en Het Grote Fijne Festival. Door de jaren heen is de community organisch gegroeid tot de gatherings zoals ze nu zijn.
2019
2024
Opening van de Chocolate Club webwinkel
Dit jaar starten we met de verkoop van ons eigen cacao producten! Houdt de website in de gaten voor de opening van onze shop.
2024

Een co-creatie samen met jou!

De mooiste festivals maken we natuurlijk samen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor onze community van toegewijde co-creators. Jij bent ook welkom! 

Kom jij een van onze onze teams versterken tijdens de festivals? Misschien help je mee bij de opbouw, achter de bar of in het spaceholding team? Geef jij die niet te missen workshop, waanzinnige act of heb je een winkeltje dat helemaal bij onze festivals past?

Laat het ons dan weten en meld je aan als co-creator, artiest, workshop facilitator of shop!

Op zoek naar iets?

Unleash your infinite potential

Download this free audio training and get the clarity and confidence to build your dreams, on your terms.